0,00 €

No products in the cart.

Αναβλητικότητα και εφηβεία: 10 συμβουλές για να γίνεται πιο παραγωγικοί

Η αναβλητικότητα χρίζει αντιμετώπισης και για αυτό τα παιδιά εφηβικής ηλικίας, πρέπει να μάθουν να την διαχειρίζονται όσο είναι νωρίς για να μην πελαγώσουν στην πορεία της ζωής τους.

Ακολουθούν 10 συμβουλές για τους έφηβους που θέλουν να σταματήσουν την αναβλητικότητα και να τελειώσουν τις εργασίες τους εγκαίρως.

  1. Δουλέψτε πάνω στο άγχος σας: Ο #No1 λόγος για τον οποίο αναβάλλετε την εργασία σας είναι το άγχος. Μπορεί να μην το αισθάνεστε τόσο έντονο όταν βρίσκεστε στη μέση, αλλά είναι εκεί. Είναι σύνηθες να αναβάλλεις από το άγχος ότι θα αποτύχεις σε μια εργασία ή ότι η εργασία θα είναι πολύ έντονη για σένα. Η φυσική αντίδραση του εγκεφάλου μας είναι να μας κρατήσει μακριά από κινδύνους. Αυτό ακριβώς κάνει ο εγκέφαλός σας όταν λέτε «θα το κάνω αργότερα». Εργαστείτε για να χαλαρώσετε τις σκέψεις σας και να είστε ρεαλιστές σχετικά με το τι πραγματικά πρέπει να κάνετε. Σας υπόσχομαι ότι δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνεται.
  2. Τηρήστε ένα πρόγραμμα: Ένας στόχος είναι απλώς ένα όνειρο χωρίς σχέδιο… και αυτό το σχέδιο θα είναι ένα χρονοδιάγραμμα! Στην αρχή, ένα πρόγραμμα μπορεί να φαίνεται τρομακτικό. Σαν να είσαι υποχρεωμένη να γράφεις κάθε τι που σου έρχεται στο μυαλό. Χωρίς μια οργανωμένη μέρα, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις οτιδήποτε αποτελεσματικά. Για αυτό ξεκίνα να καταγράφεις όσα πρέπει να κάνεις ημερησίως και κατηγορηοποίηστε τα με βάση το χρόνο και την προτεραιότητα.
  3. Ορίστε υπενθυμίσεις: Πρέπει να απαλλάξετε το μυαλό σας από το βάρος να θυμάστε κάθε μικρό πράγμα, επομένως καλό θα ήταν να αρχίσετε να βάζετε υπενθυμίσεις ώστε να τα έχετε όλα υπό έλεγχο.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο: Θυμηθείτε, ο απώτερος στόχος εδώ είναι να μειώσετε το συνολικό άγχος σας όταν ολοκληρώνετε εργασίες όπως η μελέτη ή οι διάφορες δουλειές στο σπίτι. Η χρήση ενός χρονομέτρου κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε πότε να κάνετε διαλείμματα, ώστε να μην είστε καταβεβλημένοι από τη δουλειά.
  5. Ο κανόνας των 2 λεπτών: Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για τον κανόνα των 2 λεπτών, μάλλον ήρθε η ώρα… Αν χρειάζεται λιγότερο από 2 λεπτά για να ολοκληρωθεί κάτι. τότε κάντε το τώρα! Όσο περισσότερο θυμάστε αυτόν τον κανόνα, τόσο περισσότερο θα αρχίσει να λειτουργεί πάνω σας και να επιδρά στη ζωή σας.
  6. Δημιουργήστε μια ρουτίνα: Η δημιουργία μιας ρουτίνας είναι ένας σούπερ υγιής τρόπος για να κάνετε τη δουλειά σας στην ώρα της. Ίσως αναρωτιέστε… πώς διαφέρει αυτό από τη δημιουργία ενός προγράμματος; Λοιπόν… μια ρουτίνα είναι ένα σύνολο καθημερινών συνηθειών που εκτελείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναπτύξετε μια ρουτίνα όπου κάνετε τις εργασίες σας την ίδια ακριβώς ώρα κάθε μέρα. Αυτό θα σας επανασυνδέσει διανοητικά ώστε να νιώθετε την ανάγκη να τις ολοκληρώσετε εκείνη την ώρα μετά από λίγο καιρό.
  7. Εργαστείτε με φίλους: Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή ώθηση, και οι φίλοι σας μπορούν να είναι αυτή η ώθηση. Μπορεί όλοι σας να είστε αναβλητικοί ως άτομα, αλλά μαζί, μπορείτε να παρακινήσετε ο ένας τον άλλον να συνεχίσετε να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας.
  8. Ξεκινήστε από τα μικρά: Είναι σημαντικό να χωρίζετε τις εργασίες σε μικρότερα, πιο εύπεπτα κομμάτια για να μάθετε πώς να σταματήσετε την αναβλητικότητα σας. Το θέμα είναι να ξεκινήσετε. Διαφορετικά, τίποτα δεν θα γίνει ποτέ.
  9. Αναπτύξτε χρήσιμες συνήθειες: Μαζί με την καθημερινή σας ρουτίνα έρχονται και οι συνήθειές σας. Οι ατομικές σας συνήθειες είναι αυτές που θα σας δώσουν μια μικρή ώθηση στο να κάνετε τη δουλειά σας.
  10. Μετατρέψτε την κάθε υποχρέωση σε διασκέδαση: H μείωση αυτού του συνολικού άγχους είναι το «κλειδί» για να σταματήσετε να είστε αναβλητικοί. Μερικοί τρόποι για να μετατρέψετε τη δουλειά σε διασκέδαση είναι να ακούσετε παράληλα μουσική ή να ανταμείβετε τον εαυτό σας αφού ολοκληρώσετε μια εργασία. Τη στιγμή που ο εγκέφαλός σας θα κάνει την αλλαγή από βαρετό σε διασκεδαστικό, θα μετατρέψει και την αναβλητικότητα σε παραγωγικότητα.
Share it!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ