0,00 €

No products in the cart.

9 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να ετοιμάσεις το σπίτι σου πριν τον ερχομό του μωρού σου

Ανεξάρτητα με την φάση της κύησης στην οποία μπορεί να βρίσκεσαι είναι πιθανό ήδη να σκέφτεσαι πως θα διαμορφώσεις το σπίτι σου ώστε να υποδεχθεί το νέο μέλλος της οικογένειας. Για να μην αρχίσεις να αγχώνεσαι, ρίξε μια ματιά παρακάτω και δες τι μπορείς να κάνεις για να προετοιμάσεις σωστά το σπίτι σου πριν έρθει το μωράκι σου.

Ειδικότερα:

  1. Προετοίμασε για τις μελλοντικές σου ανάγκες: Παρόλο που μπορεί να φαντάζει κάπως περίεργο το να προβλέψεις τις μελλοντικές ανάγκες τις δικές σου, του μωρού αλλά και ολόκληρης της οικογένειας, ο προγραμματισμός ορισμένων πραγμάτων δεν έβλαψε κανέναν. Προμηθεύσου τα βασικά ήδη οικιακής χρήσης, όπως απορρυπαντικό πλυντηρίου, χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας και άλλα προϊόντα καθαρισμού. Ακόμα αγόρασε από τώρα μερικά μπιμπερό και άλλα σκεύη που θα χρειαστείς για μωρό, ειδικά για το πρώτο διάστημα.

  2. Εξασφάλισε από νωρίς την προστασία του μωρού σου: Προμηθεύσου τα απαραίτητα προστατευτικά για τα διάφορα έπιπλα του σπιτιού σου ακόμα και αν δεν πρόκειται να σου φανούν χρήσιμα τόσο άμεσα. Υιοθέτησε από τώρα ορισμένες συνήθειες που θα αναγκαστείς να αποκτήσεις στην πορεία, όπως για παράδειγμα να τοποθετείς τα απορρυπαντικά σου και τα είδη καθαριότητας στα ψηλά ντουλάπια. Επίσης, ήδη από τώρα τα προστατευτικά για τις πρίζες μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμα.

  3. Προετοιμάσου για τους δυνητικούς επισκέπτες: Οι πρώτες ημέρες με το βρέφος στο σπίτι θα είναι σίγουρα δύσκολες και άκρως απαιτητικές, καθώς θα χαρακτηρίζονται από έλλειψη ύπνου και μπόλικους επισκέπτες. Αν πέρα από την τυπική επίσκεψη είναι πιθανό να φιλοξενήσεις και ορισμένους απ’ τους καλεσμένους σου, προετοίμασε από τώρα το δωμάτιο τους και προμηθεύσου ορισμένα είδη που θα χρειαστούν (π.χ. οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσες, σαπούνι, χαρτί τουαλέτας κ.ο.κ.).

  4. Αναλογίσου προκαταβολικά τις «επικίνδυνες» περιοχές: Οι πιο μικροβιακές περιοχές στο σπίτι σου δεν είναι μόνοι οι διακόπτες φωτισμού, αλλά επίσης και οι νεροχύτες της κουζίνας, τα πόμολα της κουζίνας, τα σφουγγάρια, τα χερούλια της βρύσης, οι πάγκοι, τα χερούλια του ψυγείου, οι σανίδες κοπής και οι θήκες για τις οδοντόβουρτσες, όπως αποκαλύπτει έρευνα του National Sanitation Foundation International. Φρόντισε λοιπόν τα διάφορα αυτά σημεία να καθαρίζονται συχνά, καθώς και να υπάρχουν διαθέσιμα μέσα στο χώρο αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια για παν ενδεχόμενο.

  5. Κάνε χώρο στο ψυγείο: Μπορεί το μωρό σου να μην καταναλώνει προϊόντα που αποθηκεύονται στο ψυγείο, ωστόσο θα χρειαστείς χώρο για το παραπανίσιο μητρικό ή βρεφικό γάλα, καθώς και τα διάφορα τάπερ φαγητό με τα οποία θα σε προμηθεύουν στην αρχή οι φικοί σου. Φρόντισε επίσης, να μην αφήνεις ληγμένα ή μη αναγνωρίσιμα φαγητά στο ψυχείου σου για λόγους υγιεινής.

  6. Αποστείρωσε τα μπιμπερό και τα μέρη του θήλαστρου: Είναι ιδιάζουσας σημασίας να διατηρείς καθαρά και αποστειρωμένα όλα τα σύνεργα θηλασμού που μπορεί να χρειαστείς, όπως το θήλαστρο, οι θηλές, καθώς και οι πιπίλες και τα μπιμπερό,

  7. Φτιάξε ένα καλάθι «φροντίδα»: Από πάνες και μωρομάντηλα μέχρι μπουκάλια νερού και σνακ για τους γονείς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να θέλεις να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Φτιάξε λοιπόν ένα καλάθι «φροντίδας» γεμάτο με είδη πρώτης ανάγκης τόσο για σένα, όσο και για το μωρό σου και κράτα το κοντά στο κρεβάτι ή τον καναπέ (ή και στα δύο σημεία).

  8. Πλύνε τα ρούχα του μωρού σου: Αν και το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να φαίνεται δεδομένο, θα πρέπει να πλύνεις όλα τα πράγματα του μωρού πριν καν αυτό έρθει στο σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει τα πιτζαμάκια, τα φορμάκια, τα σεντόνια κ.ο.κ. Επίσης, αφαίρεσε τις συσκευασίες και τυχόν ετικέτες που μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σου και χρησιμοποίησε απορρυπαντικό που δεν περιέχει χρωστικές ουσίες και αρώματα (ειδικό για βρέφη).

  9. Αγόρασε και τοποθέτησε το κάθισμα αυτοκινήτου για το μωρό σου: Πρακτικά, αυτό δεν αποτελεί συμβουλή ή κόλπο για το σπίτι, αλλά είναι εξίσου σημαντικό. Η τοποθέτηση του καθίσματος αυτοκινήτου του μωρού πριν από την άφιξή του είναι ένα τεράστιο βήμα, το οποίο δεν πρέπει να παραβλέψεις. Επίσης, θα πρέπει εκ των υστέρων να δοκιμάσεις το πως λειτουργούν οι ιμάντες και οι ζώνες για να είσαι έτοιμη για όλα.

Share it!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ