0,00 €

No products in the cart.

Bebbo Tips: «Δέκα συμβουλές για πιο άνετο θηλασμό εκτός σπιτιού»

Όταν θηλάζετε το μωρό σας δεν χρειάζεστε ιδιαίτερες προετοιμασίες όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Το γάλα είναι πάντα έτοιμο για το μωρό σας. Ο θηλασμός σε δημόσιους χώρους είναι δική σας επιλογή και δικαίωμα του παιδιού σας.

Οι μαμάδες και τα μωρά τους θέλουν να απολαμβάνουν τις ίδιες δραστηριότητες με όλες τις άλλες γυναίκες. Εάν ακολουθείτε τις σύγχρονες συστάσεις και δεν δίνετε στο παιδί σας άλλα τρόφιμα ή υγρά μέχρι την ηλικία των έξι μηνών και σκοπεύετε να συνεχίσετε το θηλασμό ακόμα και μετά την εισαγωγή τροφών χωρίς γάλα, τότε πρέπει να θηλάσετε το παιδί σας ενώ είστε εκτός σπιτιού. Εάν νιώθετε άβολα, θα αντιμετωπίσετε πολλούς περιορισμούς στην καθημερινή ζωή.

Δέκα συμβουλές για πιο άνετο θηλασμό στο κοινό:

  • Πρέπει να γνωρίζετε τα δικαιώματα σας. Ο θηλασμός δημόσια επιτρέπεται. Όχι μόνο δίνετε στο μωρό σας την καλύτερη δυνατή τροφή, αλλά επίσης συμβάλλεται στη μείωση του στίγματος σχετικά με τον θηλασμό σε δημόσιους χώρους.
  • Εξασκηθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη στο σπίτι. Εάν ανησυχείτε ότι είστε πολύ “εκτεθειμένες”, ελέγξτε το στον καθρέφτη. Θα δείτε ότι το μωρό καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του στήθους, δοκιμάστε ποια ρούχα είναι τα πιο κατάλληλα.
  • Επιλέξτε ρούχα στα οποία νιώθετε άνετα.
  • Χρησιμοποιήστε μια μικρή πετσέτα για μωρό.
  • Χρησιμοποιήστε ένα σουτιέν που μπορεί να ξεκουμπώσει εύκολα.
  • Επιλέξτε ένα μέρος που σας ταιριάζει. Δύο πράγματα είναι σημαντικά: να μπορείτε να κάθεστε άνετα και να ακουμπάτε τη πλάτη σας και να εκτίθεστε στους γύρω όσο το δυνατόν λιγότερο.
  • Γυρίστε ενώ τοποθετείτε το μωρό στο στήθος. Σε εκείνο το σημείο, το μεγαλύτερο μέρος του δέρματός σας είναι ορατό. Όταν το μωρό αρχίζει να θηλάζει, καλύπτει πρακτικά το στήθος.
  • Εάν αισθάνεστε άβολα, καλύψτε τον εαυτό σας με μια υφασμάτινη πάνα ή μαντήλι, για να νιώσετε κάποια ιδιωτικότητα, κοιτάξτε το μωρό και ρυθμίστε αναλόγως ώστε να σας βλέπει κι αυτό.
  • Χαμογελάστε!
  • Να είστε προετοιμασμένοι για κάποια πιθανή ταλαιπωρία – ο διευθυντής του εστιατορίου ή ο φύλακας του εμπορικού κέντρου μπορεί να σας κάνει παρατήρηση. Προετοιμάστε την απάντησή σας εκ των προτέρων!

Εάν δεν έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να θηλάσετε το μωρό σας έξω από το σπίτι, ζητήστε από τον σύντροφό σας, τη φίλη, την αδερφή σας να σας κάνει παρέα. Η υποστήριξη είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Ο θηλασμός σε δημόσιο χώρο, προωθεί τον μητρικό θηλασμό.

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (World Breastfeeding Week) από την 1 έως τις 7 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο από τη 1 έως τις 7 Νοεμβρίου.

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού προωθείται σε παγκόσμιο επίπεδο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) και τη UNICEF και είναι μια ευκαιρία για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού για την παιδική επιβίωση και ανάπτυξη, αλλά και για την υγεία των μητέρων.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, λιγότερα από τα μισά παιδιά κάτω των έξι μηνών επωφελούνται από τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό και γι’ αυτό το λόγο είναι κρίσιμης σημασίας η αποτελεσματική προώθηση της φυσικής αυτής πρακτικής.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας προσκαλεί κάθε χρόνο τις μητέρες να θηλάσουν τα μωρά τους δημόσια, στο πλαίσιο της δράσης του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, που ξεκίνησε στη χώρα μας το 2010.

Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον μητρικό θηλασμό και όχι μόνο… κατεβάστε τώρα την εφαρμογή της UNICEFBebbo και ανακαλύψτε το πιο ολοκληρωμένο σετ εργαλείων για την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο!

To Βebbo είναι ΔΩΡΕΑΝ και μπορείτε να το βρείτε σε Android και iOS .

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου. Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο στο www.unicef.org/greece

Share it!
UNICEF
UNICEFhttps://www.unicef.org/greece
Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου. Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο στο www.unicef.org/greece.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ