0,00 €

No products in the cart.

Εγκυμοσύνη: Αυτές τις αλλαγές μπορεί να παρατηρήσετε στην επιδερμίδα σας

Η εγκυμοσύνη, όπως είναι ευρέως γνωστό, αλλάζει άρδην το σώμα και τη διάθεση της μέλλουσας μαμάς. Η γυναίκα που κυοφορεί καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα παρατηρήσει σωρεία αλλαγών στο σώμα της, ενώ οι ορμονικές αλλαγές που γίνονται ενδέχεται να επηρεάσουν ακόμα και την επιδερμίδα της.

Ειδικότερα, πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι κατά την κύηση το δέρμα τους γίνεται πιο ξηρό, άλλες βγάζουν πανάδες, ενώ ένα αρκετά συχνό φαινόμενο είναι και η εμφάνιση ραγάδων.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όμως τις έξι αλλαγές που ίσως παρατηρήσετε στο δέρμα σας κατά την εγκυμοσύνη.

Ελιές (σπίλοι)

Είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βγάζετε περισσότερες ελιές από ότι πριν ιδιαίτερα στην περιοχή των χεριών, του λαιμού και της κοιλιάς. Η αλήθεια είναι πως τα αίτια εμφάνισης τους παραμένουν άγνωστα, ωστόσο θεωρούνται αβλαβείς.

Ακμή στην εγκυμοσύνη

Η ακμή στην εγκυμοσύνη μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τους πρώτους μήνες, ωστόσο είθισται να είναι πιο έντονη στο τρίτο τρίμηνο. Είναι σημαντικό να φροντίζετε την επιδερμίδα σας καθημερινά με συχνό καθαρισμό και να αποφεύγετε να πειράζετε τα σπυράκια ή άλλα σημάδια.Επίσης, η ισορροπημένη διατροφή, η σωστή ενυδάτωση και η πρόσληψη βιταμίνης Β12 μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Βέβαια, αν η ακμή σας βασανίζει και δεν μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με φυσικές τεχνικές, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας ο οποίος θα σας καθοδηγήσει αναλόγως για το τι μπορείτε -και τι επιτρέπεται- να κάνετε.

Ξηρότητα και φαγούρα

Η επιδερμίδα αφυδατώνεται και ξηραίνεται πιο εύκολα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό είναι γεγονός. Επιπλέον, το τέντωμα του δέρματος στην περιοχή της κοιλιάς και οι μεταβολές στην κυκλοφορία του αίματος προκαλούν συχνά ερεθισμούς και έντονη φαγούρα.

Ραγάδες

Οι ραγάδες είναι αποτέλεσμα της απότομης αυξομείωσης τους βάρους και περίπου το 90% των γυναικών τις εμφανίζουν την περίοδο της εγκυμοσύνης στην περιοχή της κοιλιάς. Στην αρχή έχουν συνήθως μωβ ή κόκκινο χρώμα, ενώ σύμφωνα με έρευνες το εάν θα ανήκετε σε αυτό το 90% των γυναικών επηρεάζεται και από την κληρονομικότητα. Μπορείτε να καταπολεμήσετε τις ή ακόμα και να προλάβετε την εμφάνισή τους χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως το έλαιο καρύδας, η αλόη, τα ασπράδια αυγών κ.ά.

Πανάδες

Όταν μιλάμε για πανάδες εννοούμε τον αποχρωματισμό του δέρματος. Να σημειωθεί πως, στην εγκυμοσύνη είθισται να εμφανίζονται από τον τέταρτο μήνα και μετά. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες υπολογίζεται ότι το 70% των εγκύων αποκτούν πανάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όσες έχουν πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες θεωρούνται πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση των κηλίδων αυτών. Επομένως, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και σε κάθε έξοδο σας να μην παραλείπετε να βάζετε αντηλιακό. Τέλος, για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας προτιμήστε ήπιες και λεπτόρευστες κρέμες.

Υπερμελάγχρωση

Το 90% των γυναικών που κυοφορούν παρατηρούν ότι ορισμένα σημεία του σώματός τους γίνονται πιο σκούρα, όπως οι μασχάλες, οι θηλές, αλλά και τα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Μάλιστα, στην υπερμελάγχρωση οφείλεται και αυτή η σκούρα γραμμή που εμφανίζεται σε πολλές μέλλουσες μαμάδες στην περιοχή της κάτω κοιλίας συνήθως στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Share it!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ